Saspiestie jaunie kartupeļi ar siera mērci
Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g jaunie kartupeļi
200 g kausētais siers
200 g piens
50 g sviests
40 g milti
1 g paprikas pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
30 g olīveļļa cepšanai
10 g ķiploki
2 g sāls kartupeļiem
10 g svaigi lociņi
Pagatavošana
Papildus var pievienot ceptu bekonu, karamelizētus sīpolus vai citus “topingus”.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Katlā liek veselus jaunos kartupeļus un vāra 15 minūtes.
3.
Nokāš un ļauj nedaudz iztvaikot mitrumam.
4.
Uz cepešpannas liek pa vienam kartupelim un ar glāzes vai krūzes plakano apakšu to saspiež.
5.
Apber ar sāli, uzrīvē ķiplokus un apslaka ar olīveļļu.
6.
Liek cepties cepeškrāsnī uz 25 minūtēm, pēc 15 minūtēm apgriežot uz otru pusi.
7.
Nelielā katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot pievieno pienu.
8.
Kad masa pēc aptuveni 1 minūtes palikusi tumīga, pievieno garšvielas un kausēto sieru.
9.
Noņem no uguns un maisa.
10.
Pasniedz kartupeļus ar pāri pārlietu karsto siera mērci.
11.
Pa virsu pārber svaigus lociņus.