Šakšuka ar pikanto vistu un papriku
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
vistas šķiņķīši
5 g
ķiploki
100 g
sarkanie sīpoli
80 g
sarkanās paprikas
300 g
saldie kartupeļi
15 g
čili pipari
10 g
kinza
1 tējkarote
kumīns
2 tējkarotes
kūpinātas paprikas pulveris
400 g
smalcināti tomāti savā sulā
1 tējkarote
cukurs
40 g
spināti
2
olas WELL DONE
3 g
sāls
Šakšuka ar pikanto vistu un papriku
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas.
2
Vistas šķiņķīšus pārber ar sāli, spiedē saspiestu ķiploka daiviņu un maltiem melnajiem pipariem, apslaka ar eļļu.
3
Kad panna sakarsusi, liek šķiņķīšus cepties, cep, kamēr tie ir zeltaini brūni.
4
Noņem pannu no uguns, vistas šķiņķīšus pārliek citā traukā, tur siltumā.
5
Sīpolus sasmalcina, paprikas sagriež kumosa lieluma gabaliņos, saldos kartupeļus nomizo un sagriež 5 mm lielos kubiņos, čili piparu sasmalcina un kinzu sagriež.
6
Uzkarsē pannu, pannu apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas, cep sīpolus 2 minūtes, tad pievieno saldos kartupeļus un turpina cept vēl 8 minūtes.
7
Pievieno garšvielas – kumīnu, kūpinātu papriku, pusi čili pipara un pusi kinzas.
8
Pievieno tomātus savā sulā, cukuru un 80 ml ūdens, visu kārtīgi apmaisa.
9
Liek vistas šķiņķīšus, ļauj visam uzvārīties un paburbuļot 5 minūtes.
10
Pārbauda, vai ir pietiekami daudz garšvielu, ja nepieciešams, pievieno vēl.
11
Pievieno spinātus un visu apmaisa.
12
Sagatavo iedobītes, kurās iesit olu.
13
Nogriež karstumu līdz minimumam un ļauj olām lēnām gatavoties 5–7 minūtes.
14
Pasniedz ar atlikušo čili un kinzu.