Šakšuka ar pikanto vistu un papriku

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g vistas šķiņķīši
5 g ķiploki
100 g sarkanie sīpoli
80 g sarkanās paprikas
300 g saldie kartupeļi
15 g čili pipari
10 g kinza
1 tējkarote kumīns
2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulveris
400 g smalcināti tomāti savā sulā
1 tējkarote cukurs
40 g spināti
2 olas WELL DONE
3 g sāls

Pagatavošana

1.
Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas.
2.
Vistas šķiņķīšus pārber ar sāli, spiedē saspiestu ķiploka daiviņu un maltiem melnajiem pipariem, apslaka ar eļļu.
3.
Kad panna sakarsusi, liek šķiņķīšus cepties, cep, kamēr tie ir zeltaini brūni.
4.
Noņem pannu no uguns, vistas šķiņķīšus pārliek citā traukā, tur siltumā.
5.
Sīpolus sasmalcina, paprikas sagriež kumosa lieluma gabaliņos, saldos kartupeļus nomizo un sagriež 5 mm lielos kubiņos, čili piparu sasmalcina un kinzu sagriež.
6.
Uzkarsē pannu, pannu apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas, cep sīpolus 2 minūtes, tad pievieno saldos kartupeļus un turpina cept vēl 8 minūtes.
7.
Pievieno garšvielas – kumīnu, kūpinātu papriku, pusi čili pipara un pusi kinzas.
8.
Pievieno tomātus savā sulā, cukuru un 80 ml ūdens, visu kārtīgi apmaisa.
9.
Liek vistas šķiņķīšus, ļauj visam uzvārīties un paburbuļot 5 minūtes.
10.
Pārbauda, vai ir pietiekami daudz garšvielu, ja nepieciešams, pievieno vēl.
11.
Pievieno spinātus un visu apmaisa.
12.
Sagatavo iedobītes, kurās iesit olu.
13.
Nogriež karstumu līdz minimumam un ļauj olām lēnām gatavoties 5–7 minūtes.
14.
Pasniedz ar atlikušo čili un kinzu.