Rīsu nūdeļu un tofu salāti ar zemesriekstu mērci – atspirdzinoši vasaras salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
tofu
125 g
rīsu nūdeles
60 g
burkāni
100 g
kāposti
150 g
svaigi gurķi
120 g
paprikas
120 g
terijaki mērce
75 g
zemesriekstu sviests
50 g
ūdens
6 g
laims
10 g
svaigi lociņi
20 g
sezama sēkliņas
500 g
karsts ūdens
Rīsu nūdeļu un tofu salāti ar zemesriekstu mērci – atspirdzinoši vasaras salāti
Kopējais
laiks
laiks
10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Tofu var aizstāt ar jebkādu citu proteīnu avotu, piemēram, vistas fileju.
1
Bļodā aplej rīsu nūdeles ar vārošu ūdeni un noliek malā.
2
Terijaki marinādi sadala pa 2 trauciņiem.
3
Tofu sagriež mazos 2 x 2 cm kubiņos un iemaisa vienā no terijaki mērces trauciņiem.
4
Otrā trauciņā pie terijaki mērces pievieno zemesriekstu sviestu un ūdeni, samaisa, līdz veidojas viendabīga mērce.
5
Uzkarsē pannu, un cep tofu gabaliņus no visām pusēm 5 minūtes.
6
Nokāš rīsu nūdeles.
7
Uz šķīvja vai bļodā kārto nūdeles, sagrieztos dārzeņus un tofu. Pāri pārlej zemesriekstu mērci.