Rīsu nūdeļu un tofu salāti ar zemesriekstu mērci

Kopējais laiks:
10 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g tofu
125 g rīsu nūdeles
60 g burkāni
100 g kāposti
150 g svaigi gurķi
120 g paprikas
120 g terijaki mērce
75 g zemesriekstu sviests
50 g ūdens
6 g laims
10 g svaigi lociņi
20 g sezama sēkliņas
500 g karsts ūdens

Pagatavošana

Tofu var aizstāt ar jebkādu citu proteīnu avotu, piemēram, vistas fileju.
1.
Bļodā aplej rīsu nūdeles ar vārošu ūdeni un noliek malā.
2.
Terijaki marinādi sadala pa 2 trauciņiem.
3.
Tofu sagriež mazos 2 x 2 cm kubiņos un iemaisa vienā no terijaki mērces trauciņiem.
4.
Otrā trauciņā pie terijaki mērces pievieno zemesriekstu sviestu un ūdeni, samaisa, līdz veidojas viendabīga mērce.
5.
Uzkarsē pannu, un cep tofu gabaliņus no visām pusēm 5 minūtes.
6.
Nokāš rīsu nūdeles.
7.
Uz šķīvja vai bļodā kārto nūdeles, sagrieztos dārzeņus un tofu. Pāri pārlej zemesriekstu mērci.