Ragū ar polentu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g lēni vārīta plēšamā cūkgaļa
150 g kabači
150 g baklažāni
100 g saldie sīpoli
100 g ķiršu tomāti WELL DONE
20 g ķiploki
3 tējkarotes itāļu garšaugu maisījums
½ tējkarotes paprikas pulveris
½ tējkarotes sāls
50 g olīveļļa cepšanai
200 g ūdens
100 g polenta
400 g (polentai) ūdens
½ tējkarotes (polentai) sāls
50 g cietais siers

Ragū ar polentu

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo recepti iespējams pagatavot veģetāru, nepievienojot cūkgaļu.
1
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, cep aptuveni 2 minūtes, kad tie kļuvuši viegli caurspīdīgi un zeltaini, pievieno sarīvētus ķiplokus, maisot cep 1 minūti.
2
Pievieno kubiņos sagrieztus kabačus un baklažānus, maisot cep 5 minūtes.
3
Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, garšvielas un maisot cep 5 minūtes.
4
Pievieno ūdeni un cūkgaļu, visu sautē 5–8 minūtes.
5
Tikmēr katliņā uzvāra ūdeni polentai un ieber to katliņā.
6
Pievieno sāli un, aktīvi maisot ar karoti vai kuļamo slotiņu, uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
7
Pasniedz polentu ar ragū un pāri pārrīvētu cieto sieru.