Ragū ar polentu

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g lēni vārīta plēšamā cūkgaļa
150 g kabači
150 g baklažāni
100 g saldie sīpoli
100 g ķiršu tomāti WELL DONE
20 g ķiploki
3 tējkarotes itāļu garšaugu maisījums
½ tējkarotes paprikas pulveris
½ tējkarotes sāls
50 g olīveļļa cepšanai
200 g ūdens
100 g polenta
400 g (polentai) ūdens
½ tējkarotes (polentai) sāls
50 g cietais siers

Pagatavošana

Šo recepti iespējams pagatavot veģetāru, nepievienojot cūkgaļu.
1.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, cep aptuveni 2 minūtes, kad tie kļuvuši viegli caurspīdīgi un zeltaini, pievieno sarīvētus ķiplokus, maisot cep 1 minūti.
2.
Pievieno kubiņos sagrieztus kabačus un baklažānus, maisot cep 5 minūtes.
3.
Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, garšvielas un maisot cep 5 minūtes.
4.
Pievieno ūdeni un cūkgaļu, visu sautē 5–8 minūtes.
5.
Tikmēr katliņā uzvāra ūdeni polentai un ieber to katliņā.
6.
Pievieno sāli un, aktīvi maisot ar karoti vai kuļamo slotiņu, uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
7.
Pasniedz polentu ar ragū un pāri pārrīvētu cieto sieru.