Pildīta paprika

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

125 g rīsi
300 g paprikas
15 g eļļa cepšanai
60 g šampinjoni
80 g cukīni
50 g burkāni
2 g sāls
3 g ķiploku pulveris
2 g kajennas pipari
25 g krēmsiers
30 g smēriņš ar ceptu papriku un baklažāniem
132 g tvaicētas lēcas
125 g mocarellas siers
5 g pētersīļi

Pildīta paprika

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Receptē var izvēlēties mini vai parasto papriku. Ēdiens ir krāsains.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
3
Pagatavo pildījumu. Sēnes, burkānus un cukīni nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sēnes un burkānus, cep apmēram 3 minūtes vai kamēr sēnes ir viegli zeltainas. Pievieno cukīni, sāli, ķiploku pulveri un Kajennas piparus, cep 2 minūtes. Pievieno nokāstas un noskalotas lēcas, krēmsieru un paprikas un baklažānu smēriņu, iemaisa to un noņem no uguns.
4
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Paprikas pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Papriku pusītes pilda ar dārzeņu un lēcu pildījumu, pārber ar sieru. Liek cepties uz 25 minūtēm.
5
Pasniedz ar rīsiem un svaigi sagrieztiem pētersīļiem.