Pildīta paprika

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

125 g rīsi
300 g paprikas
15 g eļļa cepšanai
60 g šampinjoni
80 g cukīni
50 g burkāni
2 g sāls
3 g ķiploku pulveris
2 g kajennas pipari
25 g krēmsiers
30 g smēriņš ar ceptu papriku un baklažāniem
132 g tvaicētas lēcas
125 g mocarellas siers
5 g pētersīļi

Pagatavošana

Receptē var izvēlēties mini vai parasto papriku. Ēdiens ir krāsains.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
3.
Pagatavo pildījumu. Sēnes, burkānus un cukīni nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sēnes un burkānus, cep apmēram 3 minūtes vai kamēr sēnes ir viegli zeltainas. Pievieno cukīni, sāli, ķiploku pulveri un Kajennas piparus, cep 2 minūtes. Pievieno nokāstas un noskalotas lēcas, krēmsieru un paprikas un baklažānu smēriņu, iemaisa to un noņem no uguns.
4.
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Paprikas pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Papriku pusītes pilda ar dārzeņu un lēcu pildījumu, pārber ar sieru. Liek cepties uz 25 minūtēm.
5.
Pasniedz ar rīsiem un svaigi sagrieztiem pētersīļiem.