Pica ar bietēm, zilo sieru un svaigo lapu pesto

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g milti
2 tējkarotes sausais raugs
1 tējkarote sāls mīklai
50 g Extra virgin olīveļļa
150 g silts ūdens
150 g tvaicētas bietes
20 g spināti
20 g rukola
20 g biešu lapas
10 g baziliks
100 g ciedru rieksti
1 tējkarote sāls
100 g Extra virgin olīveļļa
5 g ķiploki
150 g zilais siers

Pica ar bietēm, zilo sieru un svaigo lapu pesto

Kopējais
laiks
2 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
1
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Picu var gatavot ar savu iecienītāko sieru un dārzeņiem pēc izvēles.
2
Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli, eļļu un ūdeni.
3
Mīklu mīca, līdz tā kļūst vijīga, liek ieeļļotā bļodā uzrūgt, līdz tā ir dubultojusies apmērā.
4
Tikmēr virtuves kombainā sablendē bietes un liek tās bļodā.
5
Spinātus, rukolu un biešu lapas noblanšē aptuveni 30 sekundes karstā ūdenī, momentāni atdzesē ledus ūdenī, lai nezaudētu krāsu.
6
Virtuves kombainā liek visas noblanšētās lapas un baziliku, ciedru riekstus, ķiplokus, sāli un olīveļļu un sablendē.
7
Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz augstākajai temperatūrai, parasti 230 ºC.
8
Picas pamatni izrullē un nosmērē ar biešu smēriņu un pesto.
9
Pa virsu liek zilo sieru.
10
Cep 10–15 minūtes.
11
Pasniedz ar dažām svaigām lapām un vēl sieru un pesto.