Pica ar bietēm, zilo sieru un svaigo lapu pesto

Kopējais laiks:
2 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
2 h
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
1
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g milti
2 tējkarotes sausais raugs
1 tējkarote sāls mīklai
50 g Extra virgin olīveļļa
150 g silts ūdens
150 g tvaicētas bietes
20 g spināti
20 g rukola
20 g biešu lapas
10 g baziliks
100 g ciedru rieksti
1 tējkarote sāls
100 g Extra virgin olīveļļa
5 g ķiploki
150 g zilais siers

Pagatavošana

1.
Picu var gatavot ar savu iecienītāko sieru un dārzeņiem pēc izvēles.
2.
Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli, eļļu un ūdeni.
3.
Mīklu mīca, līdz tā kļūst vijīga, liek ieeļļotā bļodā uzrūgt, līdz tā ir dubultojusies apmērā.
4.
Tikmēr virtuves kombainā sablendē bietes un liek tās bļodā.
5.
Spinātus, rukolu un biešu lapas noblanšē aptuveni 30 sekundes karstā ūdenī, momentāni atdzesē ledus ūdenī, lai nezaudētu krāsu.
6.
Virtuves kombainā liek visas noblanšētās lapas un baziliku, ciedru riekstus, ķiplokus, sāli un olīveļļu un sablendē.
7.
Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz augstākajai temperatūrai, parasti 230 ºC.
8.
Picas pamatni izrullē un nosmērē ar biešu smēriņu un pesto.
9.
Pa virsu liek zilo sieru.
10.
Cep 10–15 minūtes.
11.
Pasniedz ar dažām svaigām lapām un vēl sieru un pesto.