Persiku un burratas Panzanellas stila salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 gab. (300 g) persiki
2 gab. (200 g) burratas siers
2 gab. (240 g) tomāti
50 g Extra virgin olīveļļa
3 g sāls
1 g svaigi malti melnie pipari
50 g spinātu, rukolas vai citas salātu lapas
130 g čabatas maize
50 g olīveļļa cepšanai
3 g sāls cepšanai
1 g čili pārslas cepšanai
3 g svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai

Persiku un burratas Panzanellas stila salāti

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lieliski piestāvēs prošuto vai apcepts bekons. Nepievienojot sieru vai aizstājot to ar augu bāzes sieru, šī recepte ir draudzīga arī vegāniem un nesatur piena produktus.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Saplēš čabatas maizi apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos.
3
Kārto tos uz cepešpannas, apslaka ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
4
Grauzdiņus cep ventilatora režīmā 8 minūtes vai līdz zeltainam brūnumam.
5
Uz šķīvja pamīšus kārto salātu lapas, sagrieztus tomātus un sagrieztus persikus.
6
Pa šķīvi izkaisa maizes grauzdiņus.
7
Pa vidu kārto burratas sieru.
8
Pāri pārslaka olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
9
Apber ar bazilika lapiņām.
10
Pirms pasniegšanas burratas sieru ar dakšiņas palīdzību sadala.