Persiku un burratas Panzanellas stila salāti
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Lieliski piestāvēs prošuto vai apcepts bekons. Nepievienojot sieru vai aizstājot to ar augu bāzes sieru, šī recepte ir draudzīga arī vegāniem un nesatur piena produktus.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Saplēš čabatas maizi apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos.
3
Kārto tos uz cepešpannas, apslaka ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
4
Grauzdiņus cep ventilatora režīmā 8 minūtes vai līdz zeltainam brūnumam.
5
Uz šķīvja pamīšus kārto salātu lapas, sagrieztus tomātus un sagrieztus persikus.
6
Pa šķīvi izkaisa maizes grauzdiņus.
7
Pa vidu kārto burratas sieru.
8
Pāri pārslaka olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
9
Apber ar bazilika lapiņām.
10
Pirms pasniegšanas burratas sieru ar dakšiņas palīdzību sadala.