Persiku un burratas Panzanellas stila salāti

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 gab. (300 g) persiki
2 gab. (200 g) burratas siers
2 gab. (240 g) tomāti
50 g Extra virgin olīveļļa
3 g sāls
1 g svaigi malti melnie pipari
50 g spinātu, rukolas vai citas salātu lapas
130 g čabatas maize
50 g olīveļļa cepšanai
3 g sāls cepšanai
1 g čili pārslas cepšanai
3 g svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

Lieliski piestāvēs prošuto vai apcepts bekons. Nepievienojot sieru vai aizstājot to ar augu bāzes sieru, šī recepte ir draudzīga arī vegāniem un nesatur piena produktus.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Saplēš čabatas maizi apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos.
3.
Kārto tos uz cepešpannas, apslaka ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
4.
Grauzdiņus cep ventilatora režīmā 8 minūtes vai līdz zeltainam brūnumam.
5.
Uz šķīvja pamīšus kārto salātu lapas, sagrieztus tomātus un sagrieztus persikus.
6.
Pa šķīvi izkaisa maizes grauzdiņus.
7.
Pa vidu kārto burratas sieru.
8.
Pāri pārslaka olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
9.
Apber ar bazilika lapiņām.
10.
Pirms pasniegšanas burratas sieru ar dakšiņas palīdzību sadala.