Pad Thai nūdeles ar dārzeņiem un kļavu sīrupu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g nūdeles
30 g rīsu etiķis
400 g saldētu dārzeņu maisījums
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
20 g kļavu sīrups
15 g tamari mērce
10 g eļļa
no ½ citrona citronu sula
1 tējkarote kukurūzas ciete
15 g Indijas rieksti
10 g kinza pasniegšanai

Pad Thai nūdeles ar dārzeņiem un kļavu sīrupu

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegla un krāsaina maltīte. Rīsu nūdeles kopā ar viegli apceptiem dārzeņiem un izteiksmīgu tamari un kļavu sīrupa mērci.
1
Katlā lej ūdeni, rīsu etiķi un uzvāra. Katlu noņem no uguns, un tajā uz 5 minūtēm liek rīsu nūdeles. Kad nūdeles gatavas, tās nokāš un pārlej ar nelielu daudzumu eļļas, lai tās nesalīp.
2
Uzkarsētā pannā ber izvēlēto dārzeņu maisījumu un apcep, līdz tie kļūst mīksti, bet nejūk ārā.
3
Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Bļodiņā liek riekstu sviestu, tamari mērci, kļavu sīrupu, eļļu, citronu sulu un kartupeļu cieti un kārtīgi samaisa. Sakapā kinzu un Indijas riekstus, ko iejauc mērcē.
4
Gatavajiem dārzeņiem pārlej pagatavoto mērci, un rūpīgi visu samaisa, lai kartupeļu ciete nesaiet kunkuļos.
5
Nūdeles kārto šķīvjos, pāri liek mērcē apviļātos dārzeņus, visu pārkaisa ar sakapātu kinzu un Indijas riekstiem.