Pad Thai nūdeles ar dārzeņiem un kļavu sīrupu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
180 g
nūdeles
30 g
rīsu etiķis
400 g
saldētu dārzeņu maisījums
2 ēdamkarotes
zemesriekstu sviests
20 g
kļavu sīrups
15 g
tamari mērce
10 g
eļļa
no ½ citrona
citronu sula
1 tējkarote
kukurūzas ciete
15 g
Indijas rieksti
10 g
kinza pasniegšanai
Pad Thai nūdeles ar dārzeņiem un kļavu sīrupu
Kopējais
laiks
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Viegla un krāsaina maltīte. Rīsu nūdeles kopā ar viegli apceptiem dārzeņiem un izteiksmīgu tamari un kļavu sīrupa mērci.
1
Katlā lej ūdeni, rīsu etiķi un uzvāra. Katlu noņem no uguns, un tajā uz 5 minūtēm liek rīsu nūdeles. Kad nūdeles gatavas, tās nokāš un pārlej ar nelielu daudzumu eļļas, lai tās nesalīp.
2
Uzkarsētā pannā ber izvēlēto dārzeņu maisījumu un apcep, līdz tie kļūst mīksti, bet nejūk ārā.
3
Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Bļodiņā liek riekstu sviestu, tamari mērci, kļavu sīrupu, eļļu, citronu sulu un kartupeļu cieti un kārtīgi samaisa. Sakapā kinzu un Indijas riekstus, ko iejauc mērcē.
4
Gatavajiem dārzeņiem pārlej pagatavoto mērci, un rūpīgi visu samaisa, lai kartupeļu ciete nesaiet kunkuļos.
5
Nūdeles kārto šķīvjos, pāri liek mērcē apviļātos dārzeņus, visu pārkaisa ar sakapātu kinzu un Indijas riekstiem.