Pad Thai nūdeles ar dārzeņiem un kļavu sīrupu

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

180 g nūdeles
30 g rīsu etiķis
400 g saldētu dārzeņu maisījums
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
20 g kļavu sīrups
15 g tamari mērce
10 g eļļa
no ½ citrona citronu sula
1 tējkarote kukurūzas ciete
15 g Indijas rieksti
10 g kinza pasniegšanai

Pagatavošana

Viegla un krāsaina maltīte. Rīsu nūdeles kopā ar viegli apceptiem dārzeņiem un izteiksmīgu tamari un kļavu sīrupa mērci.
1.
Katlā lej ūdeni, rīsu etiķi un uzvāra. Katlu noņem no uguns, un tajā uz 5 minūtēm liek rīsu nūdeles. Kad nūdeles gatavas, tās nokāš un pārlej ar nelielu daudzumu eļļas, lai tās nesalīp.
2.
Uzkarsētā pannā ber izvēlēto dārzeņu maisījumu un apcep, līdz tie kļūst mīksti, bet nejūk ārā.
3.
Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Bļodiņā liek riekstu sviestu, tamari mērci, kļavu sīrupu, eļļu, citronu sulu un kartupeļu cieti un kārtīgi samaisa. Sakapā kinzu un Indijas riekstus, ko iejauc mērcē.
4.
Gatavajiem dārzeņiem pārlej pagatavoto mērci, un rūpīgi visu samaisa, lai kartupeļu ciete nesaiet kunkuļos.
5.
Nūdeles kārto šķīvjos, pāri liek mērcē apviļātos dārzeņus, visu pārkaisa ar sakapātu kinzu un Indijas riekstiem.