Olu nūdeles ar karamelizētām šitaki sēnēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g olu nūdeles
300 g šitaki sēnes
50 g sojas mērce sēnēm
100 g sojas mērce buljonam
20 g rīsu etiķis
50 g medus
10 g rīvēts ingvers
20 g ķiploki
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
500 ml karsts ūdens
50 g zemesriekstu sviests
2 g malti čili pipari
20 g svaigi lociņi
100 g sezama eļļa cepšanai

Olu nūdeles ar karamelizētām šitaki sēnēm

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pievienot jebkādus citus dārzeņus vai gaļu. Olu nūdeles var aizstāt ar rīsu nūdelēm, padarot ēdienu vegāniem draudzīgu.
1
Sagriež sēnes, sarīvē ingveru un ķiplokus.
2
Pannā uzkarsē sezama eļļu un liek iekšā sēnes.
3
Ik pa laikam apmaisot, sēnes cep 7 minūtes vai kamēr zeltainas.
4
Pievieno rīvēto ingveru un ķiplokus un apcep 30 sekundes.
5
Pielej klāt sojas mērci un apcep vēl 2 minūtes, līdz sēnes ir karamelizējušās.
6
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņus, rīsu etiķi, medu, sojas mērci, čili piparus un zemesriekstu sviestu.
7
Buljonu pavāra 2 minūtes, tad liek iekšā nūdeles.
8
Nūdeles, ik palaikam apmaisot, vāra 5 minūtes, līdz tās ir uzsūkušas lielāko daļu buljona.
9
Pasniedz nūdeles ar buljonu, pāri kārto karamelizētās sēnes.
10
Pasniedz ar svaigiem lociņiem.