Olu nūdeles ar karamelizētām šitaki sēnēm

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g olu nūdeles
300 g šitaki sēnes
50 g sojas mērce sēnēm
100 g sojas mērce buljonam
20 g rīsu etiķis
50 g medus
10 g rīvēts ingvers
20 g ķiploki
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
500 ml karsts ūdens
50 g zemesriekstu sviests
2 g malti čili pipari
20 g svaigi lociņi
100 g sezama eļļa cepšanai

Pagatavošana

Var pievienot jebkādus citus dārzeņus vai gaļu. Olu nūdeles var aizstāt ar rīsu nūdelēm, padarot ēdienu vegāniem draudzīgu.
1.
Sagriež sēnes, sarīvē ingveru un ķiplokus.
2.
Pannā uzkarsē sezama eļļu un liek iekšā sēnes.
3.
Ik pa laikam apmaisot, sēnes cep 7 minūtes vai kamēr zeltainas.
4.
Pievieno rīvēto ingveru un ķiplokus un apcep 30 sekundes.
5.
Pielej klāt sojas mērci un apcep vēl 2 minūtes, līdz sēnes ir karamelizējušās.
6.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņus, rīsu etiķi, medu, sojas mērci, čili piparus un zemesriekstu sviestu.
7.
Buljonu pavāra 2 minūtes, tad liek iekšā nūdeles.
8.
Nūdeles, ik palaikam apmaisot, vāra 5 minūtes, līdz tās ir uzsūkušas lielāko daļu buljona.
9.
Pasniedz nūdeles ar buljonu, pāri kārto karamelizētās sēnes.
10.
Pasniedz ar svaigiem lociņiem.