Ledussalāti ar saulē kaltētiem tomātiem un garšaugu jogurtu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 galva ledus salāti
1 gurķis
2 tomāti
50 g saulē kaltētu tomātu
100 g (veģetārai versijai šo nepievieno) kūpināta vista
150 g bezpiedevu jogurta
6 redīsi
1 laims
10 g diļļu
10 g loku
10 g pētersīļu
1/3 tējkarotes sāls

Ledussalāti ar saulē kaltētiem tomātiem un garšaugu jogurtu

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Svaigi, kraukšķīgi salāti, kam visēdāju versijā var pievienot kūpinātas vistas gabaliņus, bet sātīgākai veģetārajai versijai papildus var pievienot arī avokado.
1
Smalki sagriež zaļumus. Liek bļodā kopā ar jogurtu. Pierīvē laima mizu, izspiež sulu. Pievieno sāli un samaisa.
2
Tomātus, gurķus un redīsus sagriež mazākos gabalos.
3
Ledussalātus griež lielās šķēlēs. Vienai porcijai paredzēta puse no salātgalvas.
4
Uz šķīvja kārto jogurtu, ledussalāta šķēli, tomātus, redīsus, gurķus un, ja pievieno, kūpinātas vistas gabaliņus. Salātus nedaudz pārlej ar saulē kaltētu tomātu eļļu.