Ledussalāti ar saulē kaltētiem tomātiem un garšaugu jogurtu
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Svaigi, kraukšķīgi salāti, kam visēdāju versijā var pievienot kūpinātas vistas gabaliņus, bet sātīgākai veģetārajai versijai papildus var pievienot arī avokado.
1
Smalki sagriež zaļumus. Liek bļodā kopā ar jogurtu. Pierīvē laima mizu, izspiež sulu. Pievieno sāli un samaisa.
2
Tomātus, gurķus un redīsus sagriež mazākos gabalos.
3
Ledussalātus griež lielās šķēlēs. Vienai porcijai paredzēta puse no salātgalvas.
4
Uz šķīvja kārto jogurtu, ledussalāta šķēli, tomātus, redīsus, gurķus un, ja pievieno, kūpinātas vistas gabaliņus. Salātus nedaudz pārlej ar saulē kaltētu tomātu eļļu.