Ledussalāti ar saulē kaltētiem tomātiem un garšaugu jogurtu

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 galva ledus salāti
1 gurķis
2 tomāti
50 g saulē kaltētu tomātu
100 g (veģetārai versijai šo nepievieno) kūpināta vista
150 g bezpiedevu jogurta
6 redīsi
1 laims
10 g diļļu
10 g loku
10 g pētersīļu
1/3 tējkarotes sāls

Pagatavošana

Svaigi, kraukšķīgi salāti, kam visēdāju versijā var pievienot kūpinātas vistas gabaliņus, bet sātīgākai veģetārajai versijai papildus var pievienot arī avokado.
1.
Smalki sagriež zaļumus. Liek bļodā kopā ar jogurtu. Pierīvē laima mizu, izspiež sulu. Pievieno sāli un samaisa.
2.
Tomātus, gurķus un redīsus sagriež mazākos gabalos.
3.
Ledussalātus griež lielās šķēlēs. Vienai porcijai paredzēta puse no salātgalvas.
4.
Uz šķīvja kārto jogurtu, ledussalāta šķēli, tomātus, redīsus, gurķus un, ja pievieno, kūpinātas vistas gabaliņus. Salātus nedaudz pārlej ar saulē kaltētu tomātu eļļu.