Kuģelis
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
kartupeļi
100 g
kūpināts cūkgaļas cauraudzis
80 g
sīpoli
30 g
sviests
10 g
lociņi
3 g
sāls
2 g
pipari
Kuģelis
Kopējais
laiks
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Cauraudzi un sīpolus sagriež mazos gabalos.
2
Uz sakarsētas pannas apcep cauraudzi, līdz tas kļūst zeltains.
3
Noņem no pannas un turpat apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
5
Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un cauraudzi.
6
Pievieno sāli, piparus un izmaisa.
7
Ar trešdaļu sviesta ietauko cepamo formu.
8
Liek tajā kartupeļu masu, atlikušo sviestu izretina pa virsu.
9
Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, līdz kuģelis ir zeltaini brūns.
10
Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.