Kuģelis

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g kartupeļi
100 g kūpināts cūkgaļas cauraudzis
80 g sīpoli
30 g sviests
10 g lociņi
3 g sāls
2 g pipari

Pagatavošana

1.
Cauraudzi un sīpolus sagriež mazos gabalos.
2.
Uz sakarsētas pannas apcep cauraudzi, līdz tas kļūst zeltains.
3.
Noņem no pannas un turpat apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
5.
Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un cauraudzi.
6.
Pievieno sāli, piparus un izmaisa.
7.
Ar trešdaļu sviesta ietauko cepamo formu.
8.
Liek tajā kartupeļu masu, atlikušo sviestu izretina pa virsu.
9.
Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, līdz kuģelis ir zeltaini brūns.
10.
Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.