Ķirbju latte
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
220 g
piens (vai augu valsts dzēriens)
80 g
ūdens
80 g
ķirbju biezenis
2 g
malts muskatrieksts
40 g
kļavu sīrups
80 g
melna kafija
3 g
malts kanēlis
2 g
malts ingvers
5 gab.
krustnagliņas
2 g
melnie pipari
80 g
saldais krējums vai auzu krēms
Ķirbju latte
Kopējais
laiks
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2
Nelielā katliņā uzkarsē pienu un ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno ķirbju biezeni, garšvielas un kļavu sīrupu. Ļauj masai novārīties aptuveni 3 minūtes.
3
Izņem ārā krustnagliņas.
4
Saputo auzu krēmu vai saldo krējumu.
5
Masu ielej glāzēs, pievieno kafiju. Pasniedz ar saputotu krēmu.