Ķirbju latte

Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

220 g piens (vai augu valsts dzēriens)
80 g ūdens
80 g ķirbju biezenis
2 g malts muskatrieksts
40 g kļavu sīrups
80 g melna kafija
3 g malts kanēlis
2 g malts ingvers
5 gab. krustnagliņas
2 g melnie pipari
80 g saldais krējums vai auzu krēms

Pagatavošana

1.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2.
Nelielā katliņā uzkarsē pienu un ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno ķirbju biezeni, garšvielas un kļavu sīrupu. Ļauj masai novārīties aptuveni 3 minūtes.
3.
Izņem ārā krustnagliņas.
4.
Saputo auzu krēmu vai saldo krējumu.
5.
Masu ielej glāzēs, pievieno kafiju. Pasniedz ar saputotu krēmu.