Kāpostu pīrāgi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g kārtainā mīkla
250 g štovēti kāposti
2 olas WELL DONE
1 ola apsmērēšanai
2 g sāls
10 g pipari
10 g sezama sēkliņas
5 g ķiploki
5 g rozmarīns

Kāpostu pīrāgi

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kārtaino mīklu 1 stundu iepriekš atlaidina.
2
Sagatavo pildījumu – izvāra olas, sarīvē un sajauc kopā ar kāpostiem, pieliek smalki sagrieztus ķiplokus, rozmarīnu, sāli un piparus.
3
Apsmērēšanai sagatavo vienu sakultu olu, pievieno sezama sēkliņas.
4
Kad mīkla atlaidināta, katru plāksni izrullē 2 cm uz katru pusi, lai, pārgriežot to uz pusēm, izveidojas divi vienādi kvadrāti.
5
Katrā kvadrātā liek 1 ēdamkaroti pildījuma, apsmērē apakšējo kvadrāta malu ar sakulto olu un saspiež ciet.
6
Sagatavotos pīrāgus liek uz cepamās pannas, apsmērē ar olu un liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 līdz 20 minūtēm, līdz visi pīrāgi ir zeltaini.
7
Izņem no krāsns un pasniedz siltus.