Jogurta un auzu pārslu kārtojums
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
bezpiedevu jogurts
100 g
saldais krējums
50 g
baltā šokolāde
30 g
laims
25 g
auzu pārslas
20 g
mandeļu šķēlītes
30 g
cukurs
75 g
svaigas ogas
5 g
piparmētras
Jogurta un auzu pārslu kārtojums
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Svaigas ogas var aizstāt ar mango, banānu, ananasu vai ķiršu gabaliņiem.
1
Pannā liek auzu pārslas, mandeļu šķēlītes un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis un auzu pārslas ar mandeļu šķēlītes ir karamelizējušās. Atdzesē.
2
Pagatavo jogurta krēmu. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens tvaikos un nedaudz atdzesē.
3
Saputo saldo krējumu, pierīvē laima miziņu un iecilā jogurtā.
4
Baltajai šokolādei pievieno 2 ēdamkarotes jogurta masas, viegli iecilā un apmaisa. Tas jādara, lai šokolādi nesavilktu gabaliņos.
5
Baltās šokolādes masu iecilā jogurta un saldā krējuma krēmā, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
6
Glāzītēs ieber griljāžu, liek krēmu, papildina to ar ogām un piparmētru lapiņām un atkārto darbību. Var ēst uzreiz vai pasniegt pēc 1–2 stundām.