Jogurta un auzu pārslu kārtojums

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g bezpiedevu jogurts
100 g saldais krējums
50 g baltā šokolāde
30 g laims
25 g auzu pārslas
20 g mandeļu šķēlītes
30 g cukurs
75 g svaigas ogas
5 g piparmētras

Jogurta un auzu pārslu kārtojums

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Svaigas ogas var aizstāt ar mango, banānu, ananasu vai ķiršu gabaliņiem.
1
Pannā liek auzu pārslas, mandeļu šķēlītes un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis un auzu pārslas ar mandeļu šķēlītes ir karamelizējušās. Atdzesē.
2
Pagatavo jogurta krēmu. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens tvaikos un nedaudz atdzesē.
3
Saputo saldo krējumu, pierīvē laima miziņu un iecilā jogurtā.
4
Baltajai šokolādei pievieno 2 ēdamkarotes jogurta masas, viegli iecilā un apmaisa. Tas jādara, lai šokolādi nesavilktu gabaliņos.
5
Baltās šokolādes masu iecilā jogurta un saldā krējuma krēmā, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
6
Glāzītēs ieber griljāžu, liek krēmu, papildina to ar ogām un piparmētru lapiņām un atkārto darbību. Var ēst uzreiz vai pasniegt pēc 1–2 stundām.