Jogurta un auzu pārslu kārtojums

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g bezpiedevu jogurts
100 g saldais krējums
50 g baltā šokolāde
30 g laims
25 g auzu pārslas
20 g mandeļu šķēlītes
30 g cukurs
75 g svaigas ogas
5 g piparmētras

Pagatavošana

Svaigas ogas var aizstāt ar mango, banānu, ananasu vai ķiršu gabaliņiem.
1.
Pannā liek auzu pārslas, mandeļu šķēlītes un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis un auzu pārslas ar mandeļu šķēlītes ir karamelizējušās. Atdzesē.
2.
Pagatavo jogurta krēmu. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens tvaikos un nedaudz atdzesē.
3.
Saputo saldo krējumu, pierīvē laima miziņu un iecilā jogurtā.
4.
Baltajai šokolādei pievieno 2 ēdamkarotes jogurta masas, viegli iecilā un apmaisa. Tas jādara, lai šokolādi nesavilktu gabaliņos.
5.
Baltās šokolādes masu iecilā jogurta un saldā krējuma krēmā, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
6.
Glāzītēs ieber griljāžu, liek krēmu, papildina to ar ogām un piparmētru lapiņām un atkārto darbību. Var ēst uzreiz vai pasniegt pēc 1–2 stundām.