Jāņu siera bumbiņas ar lociņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g Jāņu siers
100 g Čedaras siers
200 g sviests
200 g kviešu milti
30 g lociņi
1 olas dzeltenums
1 g sāls
3 g cepamais pulveris

Jāņu siera bumbiņas ar lociņiem

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
20
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kad paliek pāri Jāņu siers un īsti nezina, ko ar to darīt. Šī būs perfekta ideja, viegli, sātīgi un ātri.
1
Bļodā sarīvē abu veidu sieru un sviestu. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu veikli sadrupina viendabīgā masā. Pievieno olas dzeltenumu un sasmalcinātus lociņus. Visu saveļ viendabīgā, gludā mīklā. Liek
2
ledusskapī uz 30 minūtēm.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
4
Sagatavo cepamo pannu ar cepamo papīru. Ņem mīklu, sadala to 30 gramu smagās bumbiņās, nedaudz pieplacina un liek uz cepamās pannas.
5
Cep 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.