Doradas filejas gabaliņi alus tempuras mīklā ar anšovu majonēzi
Kopējais
laiks
2 h 30 min
Pagatavošana
Šī būs lieliska Jāņu vakara uzkoda pie alus vai kvasa glāzes!
1
Daradai nogriež galvu, asti un izgriež filejas. Izņem asakas. Fileju sagriež mazākos gabalos.
2
Bļodā liek kviešu miltus, kukurūzas cieti, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa. Pievieno atdzesētu alu, un vēlreiz izmaisa, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Liek ledusskapī atdzesēties.
3
Blenderī liek sinepes, ķiplokus, anšovus, sojas mērci un citronu sulu. Sablendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Pievieno majonēzei.
4
Katliņā lej eļļu, ko sakarsē līdz 190–200 ºC temperatūrai.
5
Sagatavo alus mīklu un lēzenu trauku ar kviešu miltiem.
6
Filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam liek alus mīklā un tad eļļā. Cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Nosusina uz papīra dvieļa, pārber ar jūras sāli. Pasniedz ar anšovu majonēzi.