Doradas filejas gabaliņi alus tempuras mīklā ar anšovu majonēzi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

50 g kviešu milti
12,5 g kukurūzas ciete
125 g alus “Mežpils speciālais” 4,6 %
5 g soda
1 g sāls
2 g cukurs
4 g sinepes
4 g ķiploki
3 g citronu sula
35 g anšovi
9 g sojas mērce
200 g majonēze Heinz klasiskā
750 ml vīnogu kauliņu eļļa Luglio
200 g kviešu milti
1 gab. (800 g) jūras karūsa dorada

Doradas filejas gabaliņi alus tempuras mīklā ar anšovu majonēzi

Kopējais
laiks
2 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šī būs lieliska Jāņu vakara uzkoda pie alus vai kvasa glāzes!
1
Daradai nogriež galvu, asti un izgriež filejas. Izņem asakas. Fileju sagriež mazākos gabalos.
2
Bļodā liek kviešu miltus, kukurūzas cieti, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa. Pievieno atdzesētu alu, un vēlreiz izmaisa, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Liek ledusskapī atdzesēties.
3
Blenderī liek sinepes, ķiplokus, anšovus, sojas mērci un citronu sulu. Sablendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Pievieno majonēzei.
4
Katliņā lej eļļu, ko sakarsē līdz 190–200 ºC temperatūrai.
5
Sagatavo alus mīklu un lēzenu trauku ar kviešu miltiem.
6
Filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam liek alus mīklā un tad eļļā. Cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Nosusina uz papīra dvieļa, pārber ar jūras sāli. Pasniedz ar anšovu majonēzi.