Doradas tempura ar anšovu majonēzi – ātrs un garšīgs ēdiens
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
50 g
kviešu milti
12,5 g
kukurūzas ciete
125 g
alus “Mežpils speciālais” 4,6 %
5 g
soda
1 g
sāls
2 g
cukurs
4 g
sinepes
4 g
ķiploki
3 g
citronu sula
35 g
anšovi
9 g
sojas mērce
200 g
majonēze Heinz klasiskā
750 ml
vīnogu kauliņu eļļa Luglio
200 g
kviešu milti
1 gab. (800 g)
jūras karūsa dorada
Doradas tempura ar anšovu majonēzi – ātrs un garšīgs ēdiens
Kopējais
laiks
laiks
2 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šī būs lieliska Jāņu vakara uzkoda pie alus vai kvasa glāzes!
1
Daradai nogriež galvu, asti un izgriež filejas. Izņem asakas. Fileju sagriež mazākos gabalos.
2
Bļodā liek kviešu miltus, kukurūzas cieti, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa. Pievieno atdzesētu alu, un vēlreiz izmaisa, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Liek ledusskapī atdzesēties.
3
Blenderī liek sinepes, ķiplokus, anšovus, sojas mērci un citronu sulu. Sablendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Pievieno majonēzei.
4
Katliņā lej eļļu, ko sakarsē līdz 190–200 ºC temperatūrai.
5
Sagatavo alus mīklu un lēzenu trauku ar kviešu miltiem.
6
Filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam liek alus mīklā un tad eļļā. Cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Nosusina uz papīra dvieļa, pārber ar jūras sāli. Pasniedz ar anšovu majonēzi.