Doradas filejas gabaliņi alus tempuras mīklā ar anšovu majonēzi

Kopējais laiks:
2 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
2 h
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Grūti
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

50 g kviešu milti
12,5 g kukurūzas ciete
125 g alus “Mežpils speciālais” 4,6 %
5 g soda
1 g sāls
2 g cukurs
4 g sinepes
4 g ķiploki
3 g citronu sula
35 g anšovi
9 g sojas mērce
200 g majonēze Heinz klasiskā
750 ml vīnogu kauliņu eļļa Luglio
200 g kviešu milti
1 gab. (800 g) jūras karūsa dorada

Pagatavošana

Šī būs lieliska Jāņu vakara uzkoda pie alus vai kvasa glāzes!
1.
Daradai nogriež galvu, asti un izgriež filejas. Izņem asakas. Fileju sagriež mazākos gabalos.
2.
Bļodā liek kviešu miltus, kukurūzas cieti, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa. Pievieno atdzesētu alu, un vēlreiz izmaisa, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Liek ledusskapī atdzesēties.
3.
Blenderī liek sinepes, ķiplokus, anšovus, sojas mērci un citronu sulu. Sablendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Pievieno majonēzei.
4.
Katliņā lej eļļu, ko sakarsē līdz 190–200 ºC temperatūrai.
5.
Sagatavo alus mīklu un lēzenu trauku ar kviešu miltiem.
6.
Filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam liek alus mīklā un tad eļļā. Cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7.
Nosusina uz papīra dvieļa, pārber ar jūras sāli. Pasniedz ar anšovu majonēzi.