Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

110 g sviests
100 g gaiši brūnais muskovado cukurs
100 g cukurs
1 ola
200 g milti
⅓ tējkarote sāls
½ tējkarote cepamais pulveris
150 g šokolāde

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
15
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Tikko ceptu cepumu smarža, kas piepilda virtuvi, ir īstas mīlestības apliecinājums! Šie cepumi neatstās vienaldzīgu nevienu, kas tos pagaršos. Ja vēl klāt tiek pasniegta glāze auksta piena – laime pilnīga!
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
2
Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar abiem cukuriem, līdz sviests kļuvis gaišāks un cukurs nedaudz pakusis. Pievieno olu un turpina putot vēl 3–5 minūtes.
3
Atsevišķā traukā iesijā miltus, ko sajauc kopā ar cepamo pulveri un sāli. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un pievieno miltu maisījumam.
4
Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un samīca visu kopā. Mīklu sadala apmēram 15 vienādās bumbiņās.
5
Mīklas bumbiņas liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Pannu liek krāsnī un cep 12–15 minūtes.