Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
15
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

110 g sviests
100 g gaiši brūnais muskovado cukurs
100 g cukurs
1 ola
200 g milti
⅓ tējkarote sāls
½ tējkarote cepamais pulveris
150 g šokolāde

Pagatavošana

Tikko ceptu cepumu smarža, kas piepilda virtuvi, ir īstas mīlestības apliecinājums! Šie cepumi neatstās vienaldzīgu nevienu, kas tos pagaršos. Ja vēl klāt tiek pasniegta glāze auksta piena – laime pilnīga!
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
2.
Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar abiem cukuriem, līdz sviests kļuvis gaišāks un cukurs nedaudz pakusis. Pievieno olu un turpina putot vēl 3–5 minūtes.
3.
Atsevišķā traukā iesijā miltus, ko sajauc kopā ar cepamo pulveri un sāli. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un pievieno miltu maisījumam.
4.
Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un samīca visu kopā. Mīklu sadala apmēram 15 vienādās bumbiņās.
5.
Mīklas bumbiņas liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Pannu liek krāsnī un cep 12–15 minūtes.