Cepts Līgo siers – tradicionāls vasaras ēdiens
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
tumšā čabata
700 g
Talsu Ķimeņu ritulis – Līgo siers
30 g
sviests
6 g
ķimenes
8 g
timiāns
Cepts Līgo siers – tradicionāls vasaras ēdiens
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Ātrās siermaizītes. Līgo siera maigā garša lieliski sader arī ar ogām un medu uzkodās.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Maizi liek grauzdēties.
2
Tad sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
3
Siera rituli iesmērē ar sviestu un liek karstumizturīgā traukā, kurā ir ieklāts cepamais papīrs. Pārber ķimenes un timiāna lapiņas. Cep 20–30 minūtes, līdz siers izkusis.
4
Pasniedz karstu ar maizes grauzdiņiem.