Cepts Līgo siers

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g tumšā čabata
700 g Talsu Ķimeņu ritulis – Līgo siers
30 g sviests
6 g ķimenes
8 g timiāns

Cepts Līgo siers

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ātrās siermaizītes. Līgo siera maigā garša lieliski sader arī ar ogām un medu uzkodās.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Maizi liek grauzdēties.
2
Tad sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
3
Siera rituli iesmērē ar sviestu un liek karstumizturīgā traukā, kurā ir ieklāts cepamais papīrs. Pārber ķimenes un timiāna lapiņas. Cep 20–30 minūtes, līdz siers izkusis.
4
Pasniedz karstu ar maizes grauzdiņiem.