Cepts Līgo siers

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g tumšā čabata
700 g Talsu Ķimeņu ritulis – Līgo siers
30 g sviests
6 g ķimenes
8 g timiāns

Pagatavošana

Ātrās siermaizītes. Līgo siera maigā garša lieliski sader arī ar ogām un medu uzkodās.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Maizi liek grauzdēties.
2.
Tad sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
3.
Siera rituli iesmērē ar sviestu un liek karstumizturīgā traukā, kurā ir ieklāts cepamais papīrs. Pārber ķimenes un timiāna lapiņas. Cep 20–30 minūtes, līdz siers izkusis.
4.
Pasniedz karstu ar maizes grauzdiņiem.