Brusketa ar tomātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g tumšā čabata
250 g tomāti
2 ēdamkarotes olīveļļas
10 g bazilika
1-2 ķiploku daiviņas
3 g sāls
3 g melno piparu
2 gab. sniega bumbas siers

Brusketa ar tomātiem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegla uzkoda saulainai dienai. Kraukšķīga maizīte ar sulīgiem tomātiem un atsvaidzinošu baziliku – pilnīga vasara. Sniega bumbu vietā var izvēlēties tofu, un tad šī recepte būs draudzīga vegāniem.
1
Sagriež tomātus kubiņos, baziliku sasmalcina, atstājot skaistākās lapiņas dekorēšanai, un liek bļodā. Pārber ar sāli un pipariem, pievieno olīveļļu, un visu samaisa.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Maizi liek grauzdēties.
3
Kad maize izņemta no cepeškrāsns, to ierīvē ar ķiploka daiviņu un apslaka ar olīveļļu.
4
Uz maizītēm liek tomātus, sadrupina sniega bumbas un dekorē ar bazilika lapiņām.