Brusketa ar tomātiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

150 g tumšā čabata
250 g tomāti
2 ēdamkarotes olīveļļas
10 g bazilika
1-2 ķiploku daiviņas
3 g sāls
3 g melno piparu
2 gab. sniega bumbas siers

Pagatavošana

Viegla uzkoda saulainai dienai. Kraukšķīga maizīte ar sulīgiem tomātiem un atsvaidzinošu baziliku – pilnīga vasara. Sniega bumbu vietā var izvēlēties tofu, un tad šī recepte būs draudzīga vegāniem.
1.
Sagriež tomātus kubiņos, baziliku sasmalcina, atstājot skaistākās lapiņas dekorēšanai, un liek bļodā. Pārber ar sāli un pipariem, pievieno olīveļļu, un visu samaisa.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Maizi liek grauzdēties.
3.
Kad maize izņemta no cepeškrāsns, to ierīvē ar ķiploka daiviņu un apslaka ar olīveļļu.
4.
Uz maizītēm liek tomātus, sadrupina sniega bumbas un dekorē ar bazilika lapiņām.