Aukstā meloņu zupa ar prošuto

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g melone Canteloupe
50 g šalotes sīpoli
80 g svaigi gurķi
150 g bezpiedevu jogurts
100 g Extra virgin olīveļļa
50 g sarkanvīna etiķis
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes pipari
100 g prošuto
100 g maize pasniegšanai
5 g svaigs baziliks

Aukstā meloņu zupa ar prošuto

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šī zupa ir atvēsinoša un ideāli piemērota gan, kā priekšēdiens, gan pamatēdiens.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas kārto saplēstu prošuto un cep 8 minūtes, kamēr tas paliek kraukšķīgs un apbrūnināts.
3
Blenderī vai virtuves kombainā liek meloni, šalotes sīpolus, gurķus, jogurtu, olīveļļu, etiķi, sāli un piparus, un visu kārtīgi sablendē.
4
Gatavo masu lej cauri sietam, lai atbrīvotos no biezumiem.
5
Auksto meloņu zupu pasniedz ar kraukšķīgām ceptām prošuto šķēlēm, svaigu baziliku un maizīti.