Aukstā meloņu zupa ar prošuto

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g melone Canteloupe
50 g šalotes sīpoli
80 g svaigi gurķi
150 g bezpiedevu jogurts
100 g Extra virgin olīveļļa
50 g sarkanvīna etiķis
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes pipari
100 g prošuto
100 g maize pasniegšanai
5 g svaigs baziliks

Pagatavošana

Šī zupa ir atvēsinoša un ideāli piemērota gan, kā priekšēdiens, gan pamatēdiens.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Uz cepešpannas kārto saplēstu prošuto un cep 8 minūtes, kamēr tas paliek kraukšķīgs un apbrūnināts.
3.
Blenderī vai virtuves kombainā liek meloni, šalotes sīpolus, gurķus, jogurtu, olīveļļu, etiķi, sāli un piparus, un visu kārtīgi sablendē.
4.
Gatavo masu lej cauri sietam, lai atbrīvotos no biezumiem.
5.
Auksto meloņu zupu pasniedz ar kraukšķīgām ceptām prošuto šķēlēm, svaigu baziliku un maizīti.