Ābolu ievārījuma drumstalu kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Drumstalām
210 g brūnais cukurs
1 tējkarote sāls
170 g sviests
200 g milti
250 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
¼ tējkarotes sāls
85 g sviests
150 g cukurs
1 ola
180 g skābais krējums
2 ēdamkarotes ābolu sula
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
300 g ābolu un bumbieru ievārījums
100 g sviests

Ābolu ievārījuma drumstalu kūka

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
1 h 20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
1
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ābolu ievārījumu iespējams aizstāt ar jebkuru citu pēc saviem ieskatiem
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Kantainu maizes cepamo formu iesmērē ar sviestu, izklāj ar cepamo papīru.
2
Sagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Citā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, iemaisa olu, skābo krējumu, ābolu sulu un vaniļu.
3
Sausās sastāvdaļas sajauc ar mitrajām.
4
Citā bļodā sagatavo drumstalas. Visas drumstalu sastāvdaļas saspaida kopā ar dakšu, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.
5
Cepamajā formā ieklāj pusi mīklas, pa virsu liek pusi ievārījuma un pusi drumstalu. Pa virsu klāj atlikušo mīklu, pārējo ievārījumu un pa virsu drumstalas.
6
Cep 35 minūtes. Pārklāj pannu ar foliju un cep vēl 45 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas.
7
Pasniedz sagrieztu, ar sviesta piciņu uz katras šķēles vai vienkārši sagrieztu.