Ābolu ievārījuma drumstalu kūka

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
1 h 20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
1
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Drumstalām
210 g brūnais cukurs
1 tējkarote sāls
170 g sviests
200 g milti
250 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
¼ tējkarotes sāls
85 g sviests
150 g cukurs
1 ola
180 g skābais krējums
2 ēdamkarotes ābolu sula
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
300 g ābolu un bumbieru ievārījums
100 g sviests

Pagatavošana

Ābolu ievārījumu iespējams aizstāt ar jebkuru citu pēc saviem ieskatiem
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Kantainu maizes cepamo formu iesmērē ar sviestu, izklāj ar cepamo papīru.
2.
Sagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Citā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, iemaisa olu, skābo krējumu, ābolu sulu un vaniļu.
3.
Sausās sastāvdaļas sajauc ar mitrajām.
4.
Citā bļodā sagatavo drumstalas. Visas drumstalu sastāvdaļas saspaida kopā ar dakšu, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.
5.
Cepamajā formā ieklāj pusi mīklas, pa virsu liek pusi ievārījuma un pusi drumstalu. Pa virsu klāj atlikušo mīklu, pārējo ievārījumu un pa virsu drumstalas.
6.
Cep 35 minūtes. Pārklāj pannu ar foliju un cep vēl 45 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas.
7.
Pasniedz sagrieztu, ar sviesta piciņu uz katras šķēles vai vienkārši sagrieztu.