Kaukāza virtuves garša Tavās mājās – šefpavāra Laura Aleksejeva plova recepte
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Garšvielas
1 ēd.k. plova garšviela (Pilau garšviela "Igoeti")
1 tējk. kumīns
Sāls pēc garšas
Pamata sastāvdaļas
2gab. sīpoli
2gab. lieli burkāni
500 g plova rīsi "Mughal" "Royal Diamond"
8 gab. cāļa stilbiņi "Well Done"
100 ml augu eļļa
1 gab. čili pipars
2 ķiploka galviņas
1/2 vesela citrona miza
100 g kaltētas aprikozes
50g rozīnes
Kaukāza virtuves garša Tavās mājās – šefpavāra Laura Aleksejeva plova recepte
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Čuguna katlā sakarsē eļļu. Paralēli tam, cāļa stilbiņiem pievieno garšvielas un apviļā tos. Kad eļļa ir sakarsusi, liek cāļa stilbiņus čuguna katlā un apcep līdz zeltaini brūni.
2
Kad stilbiņi ir apcepti, ņem tos ārā no katla, un turpat apcep sagrieztus sīpolus un salmiņos sagrieztus burkānus, pievieno sāli pēc garšas un nedaudz ūdens. Sautē 15 minūtes.
3
Aukstā ūdenī vairākas reizes noskalo rīsus.
4
Pēc tam katlā pievieno plovam nepieciešamās sastāvdaļas – citrona miziņu, kumīnu, rīsus, veselus ķiplokus, aprikozes, rozīnes, sāli pēc garšas un 1 litru aukstu ūdeni.
5
Čuguna katlam uzliek vāku un sautē līdz gatavs – svarīgi ņemt vērā, ka plovu apmaisa tikai beigās, kad viss ir gatavs.