Kaukāza virtuves garša Tavās mājās – šefpavāra Laura Aleksejeva plova recepte

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
8
Ko est
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Garšvielas
1 ēd.k. plova garšviela (Pilau garšviela "Igoeti")
1 tējk. kumīns
Sāls pēc garšas
Pamata sastāvdaļas
2gab. sīpoli
2gab. lieli burkāni
500 g plova rīsi "Mughal" "Royal Diamond"
8 gab. cāļa stilbiņi "Well Done"
100 ml augu eļļa
1 gab. čili pipars
2 ķiploka galviņas
1/2 vesela citrona miza
100 g kaltētas aprikozes
50g rozīnes

Pagatavošana

1.
Čuguna katlā sakarsē eļļu. Paralēli tam, cāļa stilbiņiem pievieno garšvielas un apviļā tos. Kad eļļa ir sakarsusi, liek cāļa stilbiņus čuguna katlā un apcep līdz zeltaini brūni.
2.
Kad stilbiņi ir apcepti, ņem tos ārā no katla, un turpat apcep sagrieztus sīpolus un salmiņos sagrieztus burkānus, pievieno sāli pēc garšas un nedaudz ūdens. Sautē 15 minūtes.
3.
Aukstā ūdenī vairākas reizes noskalo rīsus.
4.
Pēc tam katlā pievieno plovam nepieciešamās sastāvdaļas – citrona miziņu, kumīnu, rīsus, veselus ķiplokus, aprikozes, rozīnes, sāli pēc garšas un 1 litru aukstu ūdeni.
5.
Čuguna katlam uzliek vāku un sautē līdz gatavs – svarīgi ņemt vērā, ka plovu apmaisa tikai beigās, kad viss ir gatavs.