Jēra gaļas tortilju recepte
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Sastāvdaļas
2 gb
Lēni vārīti jēra stilbi garšvielās (vai cits jau termiski apstrādāts gaļas produkts)
2 gb
Svaigi tomāti
1 gb
sarkanais sīpols
20 g
Svaigs koriandrs
1 tējk.
Taco garšviela
1 gb
Svaiga laima sula
20 ml
eļļa cepšanai
1 gb
Svaigs čili pipars pēc garšas
Jēra gaļas tortilju recepte
Kopējais
laiks
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
No jēra stilbiem atdala gaļu no kaula un sagriež strēmelēs.
2
Uz pannas sakarsētā eļļā apcep jēra gaļu, pievieno taco garšvielu, sīki sakapātu tomātu, sarkano sīpolu, čili piparu un sīki sasmalcinātus koriandra kātiņus.
3
Kad viss labi apcepies, noņem no uguns un pievieno laima sulu un sakapātu koriandra lapiņas un svaigu sakapātu sīpolu.
4
Tortiljas plāceņus uzsilda pannā vai cepeškrāsnī, lai tās kļūtu mīkstas, neapcepot kraukšķīgas.
5
Gatavo masu tin sasildītajos tortiljas plāceņos un satin.
6
Vēlreiz tos apcep uz pannas no abām pusēm, līdz izveidojas viegli kraukšķīga garoziņa