Zivju zupa

55 min.
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Ūdens 1 l
  • Ķiploka daivas 3 gab.
  • Smaržīgie pipari 5 gab.
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Jaunie kartupeļi 200 g
  • Mazie cukini 100 g
  • Cukurzirņi 100 g
  • Asara vai doradas fileja 300 g
  • Olīveļļa 4 ēdk.
  • Sviests 20 g
  • Garneļu čaula 30 gab.
  • Neliels sīpols 1 gab.
  • Baltvīns 100 ml
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Doradas atgriezumi 1 gab.
  • Kanēļa standziņa 1/3 gab.
Dalīties
Novērtēt
4 personām

Sastāvdaļas:
200 g jauno kartupeļu, gabaliņos
100 g mazi cukini, gabaliņos
100 g cukurzirņu, gabaliņos
300 g asara vai doradas filejas bez ādas, gabaliņos

Buljonam:
4 ēdk. olīveļļas
20 g sviesta
30 garneļu čaulu
1 doradas atgriezumi
1 neliels sīpols, nomizots, sagriezts 4 gabalos
100 ml baltvīna
1 l ūdens
3 ķiploka daivas
1/3 kanēļa standziņas
5 smaržīgie pipari
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Katlā sakarsē eļļu un sviestu, ieber garneļu čaulas un apcep, līdz tās ir brūnas. Pievieno doradas asakas, pieliec sīpolu, ķiploku un pacep vēl 7 minūtes. Tad pielej baltvīnu un ūdeni, pieliec kanēļa standziņas un piparus. Pieber sāli un vāri 40 minūtes.
Nokās un lej atpakaļ katlā. Pievieno kartupeļus un pavāri 10 minūtes. Tad pievieno pārējos dārzeņus un vāri vēl 10 minūtes. Tad pievieno zivi un vāri, līdz tā gatava (kādas 5 minūtes).

Lai labi garšo!