Sakņu zupa

30 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Jaunie burkāni 200 g
  • Jaunie kartupeļi 400 g
  • Sāls 1 tējk.
  • Maza puķkāposta galviņa 1 gab.
  • Maza brokoļa galviņa 1 gab.
  • Sviests 1 tējk.
  • Dilles 2 ēdk.
  • Skābs krējums pasniegšanai
  • Lobīti zaļie zirnīši 150 g
Dalīties
Novērtēt
8-10 porcijas

​Pagatavošana
Ielej katlā 2 l ūdens un uzvāra. Burkānus notīra un, ja lieli, sagriež gabalos. Mazus burkāniņus atstāj veselus. Kartupeļus nomizo un sagriež gabalos. Burkānus un kartupeļus liek ūdenī, pievieno sāli un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes.
Puķkāpostu un brokoli sadala sīkākās ziedkopās un kopā ar zirnīšiem pievieno zupai. Pieliek sviestu un vāra vēl 5 minūtes. Lej šķīvjos, pārkaisa ar dillēm un pēc vēlēšanās pievieno skābu krējumu.

Lai labi garšo!