Gaspačo – aukstā tomātu zupa

15 min
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Baltmaize 2 šķēles
  • Sviests 1 ēdk.
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.
  • Konservēti tomāti savā sulā 800 g
  • Sarkanvīna etiķis 2 ēdk.
  • Sarkanā paprika 1 gab.
  • Sarkanā čili pipara pāksts 1/2 gab.
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Neliels tomāts 1 gab.
  • Dzeltenā paprika 1 gab.
  • Gurķis 1/2 gab.
  • Olīveļļa 1 ēdk.
  • Bazilika lapiņas
Dalīties
Novērtēt
4 porcijas

​Pagatavošana
Baltmaizi apsmērē ar sviestu plānā kārtiņā no abām pusēm un apgrauzdē cepeškrāsnī vai tosterī. Ierīvē to ar ķiploka daiviņu un salauž vai sagriež nelielos gabaliņos.
Liek blenderī konservētos tomātus, atlikušo ķiploka daiviņu, etiķi, ½ sarkanās paprikas, čili un sāli. Sablenderē viendabīgā masā.
Sagriež sīkos gabaliņos tomātu, dzelteno papriku, atlikušo pusi sarkanās paprikas un gurķi. Lej zupu bļodiņās, viducī liek sagrieztos dārzeņus. Porciju papildina ar mazliet eļļas un svaiga bazilika lapiņām. Karstās vasaras dienās zupu pirms pasniegšanas atdzesē ledusskapī.

Lai labi garšo!