Garneļu krēmzupa ar rupjmaizes grauzdiņiem

30 min
Izprintēt
  3 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Rīvmaize 3 šķēles
  • Sviests 1 tējk.
  • Ķiploka daiviņa 1 gab.
  • Kartupeļi 3 gab.
  • Vistas buljona kubiņi 2 gab.
  • Konservēta kukurūza 200 g
  • Kausēts siers ar garnelēm 350 g
  • Garneles 200 g
  • Diedzētas sēklas 2 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
10 personām

​Pagatavošana
Pagatavo grauzdiņus. Rupjmaizi tosterī apbrūnina un plānā kārtiņā apsmērē ar sviestu. Ķiploka daiviņu pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē maizi. Sagriež sev tīkama lieluma gabaliņos.
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un liek katliņā. Pārlej ar apmēram 800 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un vāra 10 minūtes, līdz tie gatavi.
Pievieno pusi no kukurūzas un visu sablenderē vai saspaida ar stampiņu. Liek atpakaļ uz uguns, uzvāra, pievieno kausēto sieru, atlikušo kukurūzu un garneles. Maisa, līdz siers izkusis.
Zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar diedzētajām sēklām un pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem.

Lai labi garšo!