Spinātu salāti ar lasi un zemenēm

15 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Auksti kūpināts lasis 120 g
  • Seleriju kāti 2 gab.
  • Zemenes 150 g
  • Jauno spinātu lapiņas 2 saujas
  • Olīveļļa 4 ēdk.
  • Citrona sula 2 ēdk.
  • Šķidrs medus vai sīrups 1 tējk.
  • Malti melnie pipari pēc gaumes
Dalīties
Novērtēt
4 personām

Sastāvdaļas:
120 g auksti kūpināta laša
2 seleriju kāti
150 g zemeņu
2 saujas jauno spinātu lapiņu

Mērcei:
4 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. citrona sulas
1 tējk. šķidra medus vai sīrupa
malti melnie pipari

Pagatavošana
Lasi sagriež plānās strēmelītēs, seleriju kātus – nelielos gabaliņos. Zemenes pārgriež uz pusēm. Ja spinātu lapiņas tomēr lielas, tās saplūkā sīkāk. Visu liek bļodā.
Pagatavo mērci. Liek visas mērcei paredzētās sastāvdaļas nelielā burciņā, cieši uzskrūvē vāku un gluži kā šeikerā sakrata, līdz mērce kļūst viendabīga.
Mērci lej pāri salātiem un rūpīgi izcilā, lai visas sastāvdaļas pārklājas ar to. Tad salātus sadala pa porciju šķīvjiem un pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.

Lai labi garšo!