Siera maizītes Velsiešu gaumē (Welsh Rerebits)

20 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Nogatavināts Čedara siers 200 g
  • Sviests 1 ēdk.
  • Sinepju pulveris 1 tējk.
  • Tumšais alus 50 ml
  • Vorčesteršīras mērce 1 ēdk.
  • Olu dzeltenumi 3 gab.
  • Svaigi malti melnie pipari krietna šķipsna
  • Pilngraudu maize 10 – 12 šķēles
Dalīties
Novērtēt
5 - 6 personām. 

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +200°C grila režīmā. Mazā katliņā izkausē sviestu, pieber sinepju pulveri un 1 minūti apcepina. Pielej alu un Vorčesteršīras mērci, visu uzvāra.
Noņem no uguns un iemaisa sarīvētu sieru un sakuļ pēc iespējas viendabīgākā masā. Iejauc olu dzeltenumus un pieber piparus.
Liek uz cepamās plāts maizes šķēles un pārklāj tās ar siera masu. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz maizītes virspuse viegli brūngana. Pasniedz nekavējoties.

Lai labi garšo!