Pica

2 h
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Svaigs raugs 20 g
  • Cukurs 1/2 tējk.
  • Silts ūdens 150 ml
  • Kviešu milti 350 g
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Liela ola 1 gab.
  • Olīveļļa 1 ēdk.
  • Tomātu mērce vai pasta 1 ēdk.
  • Tomāti, sagriezti plānās šķēlēs 2 gab.
  • Vītinātas vai cieti žāvētas desas 100 g
  • Olīvas 10 gab.
  • Mocarella siers 1 gabals (ap 100 g)
  • Rukolas salāti sauja
Dalīties
Novērtēt
4 vidēja lieluma picas
Gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1,5 h raudzēšanai un 10 minūtes cepšanai

Mīklai:
20 g svaiga rauga
½ tējk. cukura
150 ml silta ūdens
350 g kviešu miltu
½ tējk. sāls
1 liela ola
olīveļļa

Vienas picas virspusei:
1 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. tomātu mērces vai pastas
2 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs, vai 100 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
100 g vītinātas vai cieti žāvētass desas
10 olīvas
1 gabals (apm. 100 g) mocarellas siera
sauja rukolas salātu

Pagatavošana
Iemaisa ūdenī raugu un cukuru; ļauj, lai tie izšķīst. Uz darba virsmas izsijā miltus un sāli. Rauga maisījumā iekuļ olu. Izveido miltu vidū bedrīti un ielej šķidrās sastāvdaļas. Samīca viendabīgā masā. Mīklu mīca vēl aptuveni 2-3 minūtes, ik pa laikam to no visa spēka sviežot pret darba virsmu. Tā kļūs elastīga un atlips no virsmas.
Mīklu pārziež ar olīveļļu, liek lielā bļodā un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Tā apjomā dubultosies.
Mīklu sadala 4 līdzīgās daļās. Tās izrullē vai izstaipa ar rokām vajadzīgajā biezumā -  ap 3-4 mm. Liek gatavās picas pamatnes uz plāts, viegli pārsmērē ar olīveļļu un ļauj tām vēl kādas 20 minūtes uzrūgt.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230-250ºC. Apsmērē picu ar tomātu mērci. Uz tās kārto tomātus, desu un olīvas. Pāri klāj siera strēmeles. Liek ļoti karstā krāsnī un cep, līdz picas maliņas apbrūnējušas, - apmēram 10 minūtes. Kad gatava, pārkaisa ar salātu lapām un nekavējoties pasniedz.

Lai labi garšo!

Mūsu pakalpojumi Visi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes