Fetas siers vīnogu lapās

20 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Vīnogu lapas 20 gab.
  • Extra virgin olīveļļa 5 ēd.k.
  • Fetas siers 200 g
  • Sarkans čili pipars 3 cm
  • Ķiploka daivas 2 lielas
  • Žāvētas aprikozes 3 gab.
  • Olīveļļa 30 ml
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Medus 1 tējk.
  • Citrona sula 1 ēd.k.
Dalīties
Novērtēt
20 gabaliņi

Sastāvdaļas:
20 vīnogu lapu
5 ēd.k. extra virgin olīveļļas

Pildījumam:
200 g fetas siera
3 cm sarkanā čili
2 lielas ķiplokdaivas
3 žāvētas aprikozes
30 ml olīveļļas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1 tējk. medus
1 ēd.k. citrona sulas

​Pagatavošana
Sapildīt vīnogu lapās fetas siera pildījumu ir vieglāk par vieglu. Sagatavo uzkodas jau laicīgi un pasniedz, kad atnāk viesi.
Pagatavošana:
Blenderī liec visas pildījuma sastāvdaļas un sablenderē. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ņem vīnogu lapas. Liec vidū pildījumu, aizloki ciet un sarullē. Liec šķīvī. Kad visas sapildītas, pārlej ar olīveļļu un pasniedz.

Lai labi garšo!